Solceller för villa

Att montera solceller på villor är något som blir allt mer populärt för varje år. Med solceller skyddar du dig själv mot stigande elpriser samtidigt som du bidrar till ett bättre klimat. Att investera i solceller är just det, en investering. Avbetalningstiden för solceller för en normal stor villa ligger mellan 8-12 år i det flesta fall samtidigt som det genomsnittliga värdet på huset stiger med 14 %. Medan dina solceller betalar av sig kan du använda den gröna energin för husets vardagliga elkonsumtion.

I januari 2021 inför regeringen en ny form av ROT-avdrag även kallad ”Gröna ROT-avdraget” som innebär en skattereduktion på 15 % av totalbeloppet för en solcellsanläggning.

 

solar cell on on roof producing electricity

Solceller för fritidshus

En solcellsanläggning för ditt fritidshus är en bra investering för både plånboken och miljön. På ett fritidshus behöver man inte alltid lika många solpaneler som på en vanlig villa. Det är viktigt att antalet solpaneler optimeras så att man inte överstiger den årliga el produktionen för att kunna ta del av skattereduktionen för solenergi.

 

Solceller för garage

Solceller är idag mycket stilrena och snygga med sitt svarta utseende men ibland kan det moderna utseendet bli lite för modernt på äldre hus. Detta kan i det flest fallen lösas genom att sätta solpanelerna på ett tilliggande garage istället (om ett sådant finns tillgängligt såklart). Att montera solceller på garaget fungerar precis lika bra som att montera på villan och i många fall finns det även en el-central i garaget där solcellerna kan anslutas till. Skulle det inte finnas något el-central intill garaget går det att dra kablarna till fastighetens el-central.